Szolgáltatások

Kutyakozmetika

  • Bontás:

Vannak szőrtípusok, amelyek hajlamosabbak a csomósodásra. Ez azoknál a fajtáknál jellemző, amelyek sok aljszőrrel rendelkeznek. Őket szükséges akár naponta fésülni annak érdekében, hogy a szőrszálak ne kezdjenek el összeállni. Ha a csomósodás már megtörtént, érdemes a bontást szakemberre bízni, aki szakszerű eszközökkel és filcbontó spray segítségével tudja azt a legkíméletesebben kifésülni. Ez a kutya számára kellemetlen folyamat, ezért fontos a bundát csomómentesen tartani. A fájdalom elkerülése érdekében a már becsomósodott szőrt sem szabad úgy hagyni, mert alatta a bőr nem jut levegőhöz, és ez a közeg tökéletes táptalajt nyújt a baktériumok elszaporodásának és a bőr bepállásának.

  • Fürdetés, szárítás:

Kedvenceink, akár csak mi is bizonyos időközönként igénylik a fürdetést. Rendszeressége függ az állat fajtájától , szőrtípusától és tartási körülményektől. Kozmetikánkban kiváló minőségű samponokat használunk, melyet az állat színétől és szőrtípusától függően választunk ki.   Emellett lehetőség van fertőtlenítő-bolhátlanító fürdetésre, gyógyfürdetésre, bőrbeteg illetve érzékeny bőrű,allergiás állatok esetében hypoallergén sampon használatára, és korpamentesítésre.

  • Karomvágás:

Az emberi körömhöz hasonlóan , a kutyák karma is folyamatosan nő. A sokat mozgó kutyáknál természetes körülmények között kopnak, viszont az idősebb egyedeknél a növés erőteljesebb, mint a kopás. A túlságosan hosszú karom zavarja a mozgást, valamint belenőhet a talppárnába és gyulladást okozhat. Célszerű 2-3 havonta ellenőriztetni és vágni.

  • Egészségügyi nyírás:

A tappancs, a szem előtt és a végbélnyílás környékén található szőr nyírását jelenti. A talppárnák között hosszúra megnőtt szőr összecsomósodhat, növényi részek ragadhatnak bele, amely irritációt és fájdalmat okozhat. Leginkább a hosszú szőrű kutyáknál kell erre különös gondot fordítani.

  • Bolhairtás:

Bolhairtó samponnal való fürdetést követően ha mérsékelten bolhás kedvencünk, Neostomosan nevű, kisállatokon használható szerrel masszírozzuk be testét, ami pár perc alatt kiírtja belőle a bolhákat.

Ez elpusztítja a benne lévő külső parazitákat, de nem előzi meg azok visszafertőződését, így további védelmet igényel a kisállat spoton, nyakörv vagy egyéb szerek segítségével. Azoknak a kisállatoknak, akikben csak elvétve találni bolhát, spray általi kezelés is elegendő lehet, és ez még további, minimum 4 héten át tartó védelmet nyújt. Minden bolhairtó kezelést előre kell jelezni bejelentkezésnél, hogy maradjon idő az azt követő fertőtlenítésre!

  • Fültisztítás:

Egyes fajták rendelkeznek fülszőrrel, aminek kitépkedésével kell kezdeni a fültisztítást. Ehhez érdemes használni fülszőrszedő púdert, ami segít azt fellazítani így csökkenthetjük kedvencünk kellemetlen érzését. A fülszőr a rendszeres szedés következtében egyre lazábban fog visszanőni, így idővel kedvencünk teljesen megszokja ezt a folyamatot, ám fontos a fül megfelelő szellőzése és tisztíthatósága érdekében, hogy mindig kiszedjük azt. Ha kiszedtük a fülszőrt, és rendesen hozzáférünk a külső hallójárathoz, átitatunk egy vattát kisállatok fültisztítására alkalmas folyadékkal, és óvatosan kitöröljük vele a fület, ügyelve, nehogy túl erősen csináljuk azt.

  • Bűzmirigytisztítás:

A bűzmirigy a végbélnyílás záró gyűrűje mögött elhelyezkedő szerv. Amennyiben a zacskók túlzottan telítettek vagy gyulladtak, a kutya rágja a környékét vagy fenekét húzza a földön. Ebben az esetben szükséges a mirigyek szakszerű tisztítása, ezzel megelőzhetőek további egészségügyi problémák. A túl gyakran végzett tisztítás is káros lehet. A gyulladt bűzmirigy tisztítása azonban már állatorvos feladata.

  • Nyírás:

A fajtára jellemző fazon vagy a gazdi által elképzelt külső kerül kialakításra, legyen szó fajta tiszta vagy keverék kutyáról. A nyírást végezhetjük ollóval és géppel is.

  • Trimmelés:

Drótos, szálkás és vegyes szőrtípusú kutyák esetén alkalmazott eljárás. Trimmeléskor az elhalt szőrt távolítjuk el, hogy ezek helyett új növekedhessen, mert ellenkező esetben akár szóproblémák is jelentkezhetnek.

 

Cicakozmetika

A macskák bőr- és szőrzetfelépítése nagyon hasonlít a kutyáéhoz. Annyi az eltérés, hogy a macskák bőre rendkívül laza, rugalmas és elmozdítható, így nagyon nagy odafigyeléssel kell végeznünk a kozmetikát, nehogy megsértsük azt. Ugyanazok a folyamatok végezhetők el rajtuk nagyrészt, mint a kutyákon, egy-két dologtól eltekintve, ám türelmük végesebb, mint az ebeknek.

Nehezen kezelhető állatok

Nehezen kezelhető állatok kozmetikázását is vállalom. Amennyiben az alapidőn túllép a kozmetika, vagy Kolléga segítségét kell kérnem, úgy felárat kell fizetni.

Vállalom bódított állatok kozmetikáját is. Természetesen a bódítást állatorvos végzi a Gazdi hozzájárulásával.